QUEEN B - Andra Advent

QUEEN B - Andra Advent

Nu närmar sig andra advent och det betyder enligt svensk traditionell tro att tomten lämnar sin trygga Coronafria Nordpol och med ansiktsmasken på, smyger omkring för att se så alla barn är snälla. Det som är aningen otydligt är om taxar ingår i hans övervakning, vilket för mig personligen känns stressande.
Nå, nu kan jag i och för sig tycka att det borde stressa de flesta att en vuxen man smyger omkring utanför deras fönster och ogenerat stirrar in. 

Advent är full av olika fina traditioner, ett som är omåttligt populärt är traditionen att hota sina busiga barn. "Är du inte snäll får du inga julklappar av tomten!"
Det skulle jag aldrig någonsin göra, nej jag hotar dem året runt istället! Så mycket mer effektivt om ni frågar mig.

Nu under andra advent skulle jag vilja uppmana er alla att sprida julstämning runtomkring er.
Ge små gåvor med ett stänk av julens magiska skimmer i, det kommer fylla dig med en fröjdefull julkänsla. Oh, det får mig att minnas en synnerligen stämningsfull adventsgåva jag gav min familj förra julen.

Det var så att jag hann inte fram till ytterdörren valde därför, helt logiskt, en omväg genom hela nedervåningen för att hinna till den vita mattan som ligger längst bort i andra änden av huset, där jag släppte en (om jag får säga det själv) urtjusig bajskorv som med sitt glimrande sken gjorde omgivningen nästan blind.
Den hade gjort vilken schlagerdiva som helst stum av beundran.
Jag hade nämligen dagen innan varit i ena ungens pyssellåda och fyndat glitter å paljetter i mängder, och tänkt att nu jäklar ska det dekoreras ordentligt. Och ordentligt blev det! Jag kan i ärlighetens namn säga att det är inte varje dag man levererar avföring av den kalibern.
Hade jag bara hittat papper och penna hade jag lämnat ett handskrivet kort bredvid högen, där jag önskade familjen god jul.
Säg hur uppskattat hade inte det blivit? 

Har ni tips på hur man kan sprida julstämning så dela gärna med er av det här under, vore så roligt att läsa! 

Kram er Belén

2 kommentarer

Sofia

Nästa gång kan du kanske lägga till en angenäm doft? (trycka en karta pepparkakor?) som stämningshöjare?
/Alf och theo www.echosierra.se

Sofia

Oerhört effektfull adventsjulklapp med glitter!

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de kan publiceras