QUEEN B - Äntligen höst!

QUEEN B - Äntligen höst!

"Äntligen höst!" Säger husägarna när löven börjar falla och de frenetiskt krattar högar med löv. Detta enkom åt oss hundar att springa runt runt på. 

De gillar det, att aldrig bli färdiga med sina trädgårdssysslor. Husse pekade häromdagen på en lövhög längre bort på gräsmattan "Du missade en hög. Ska du inte ta och förstöra den också?"
"Man tackar" svarade jag artigt och rusade igenom högen så löven yrde. Det gjorde honom konstigt nog grinig "Aldrig hört talas om ironi Belén?" Nope!

Apropå mindre intelligenta människor..
"Du, superjaktgudinnan, är du lycklig nu när hösten och all jakt äntligen är här?" stannar folk mig på gatan för att fråga.
"Snälla rara, är inte det en osedvanligt dum fråga?" (Det säger jag inte, då jag är en tax och inte en terrier utan impulskontroll.) Istället ser jag medlidsamt på dem och frågar om de alltid har otur när de yttrar sig? Ibland ser de förvirrat på mig "Nu vet jag inte vad Belén menar?" Då nickar jag deltagande och säger att det hade jag inte heller förväntat mig. Finns ingen anledning att vara nedlåtande mot lägre stående varelser.

Med hösten kommer fukt, med fukt kommer fjunen på mitt huvud till liv. Och det mina vänner, är inte vackert!
Jag går från en sofistikerad skönhet till ett Sydafrikanskt Piggsvin.
Det är så illa att familjen numer bär visir för att inte få ögonen utstuckna!
Det räcker med att jag sticker ut nosen genom dörrspringan, så känner jag hur fjunen reser sig.
Ni kan ju gissa hur jag ser ut efter en dags jakt, där jag släpat på Sengångaren genom buskar och ris, svettig stångats och brottats med rådjur.
Samtidigt som jag vrålar åt den inte så sansade Sengångaren att lugna ner sig och sluta skjuta hejvilt omkring sig!
(Stackarn har låg stresströskel)

Vänner, nu har jag inte tid med er längre! Fredagskvällen skall styras upp, det är för lugnt och stilla här. Alldeles för lugnt för en tax med gräslig frisyr och massa energi! Kanske blir det något att läsa om i nästa inlägg? Jag lovar göra mitt bästa för er skull. (Några minuter senare) "Jo morsan, du har möjligtvis inte sett till min nya kompis Arthur, en gigantisk spindel jag råkat tappat bort? 

And so the freakshow begins, moahaha.

// Er Queen 

1 kommentar

Agnes

Hoppas att kommentaren om den borttappade spindeln mottogs med glädjerop och glada toner…
Här hemma tar matte fram ”stora sugen” (dvs dammsugaren) och låter spindeln sugas in i maskinen. Har dock en känsla av att hon ändå tycker lite om de där mångbenta djuren för hon brukar skjuta in vårt torrfoder som mat åt den där stackarn som helt oförskyllt hamnat i påsen… Eller så är det bara den elaka mörderskan som flugit i henne, genom att gardera sig om att spindeln ska dö en snabb död av de små kanonkulorna á la torrfoder.
En död spindel innebär regn – här regnar det mycket. Du fattar alltså vad matte roar sig med om dagarna… imse vimse…

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de kan publiceras