QUEEN B - Mördarmus och PMS

QUEEN B - Mördarmus och PMS

"Vad gör du nu för tiden?
Varför hör du aldrig av dig?
Det var alldeles för längesen du skrev något på Yago’s blogg" sjöng Tomas Ledin på radion i morse.

Sant, sa jag och svepte kaffet i en stor klunk varpå jag mindes att
1. Jag dricker inte kaffe.
2. Kaffe är en väldigt varm dryck!
Efter att täckt halva morsan i kaffe blandat med saliv (Hon satt oturligt nog mittemot mig när jag spottade ut kaffet) begav jag mig mot toaletten "Jag går och skiter innan jag börjar skriva ett blogginlägg!"
"Det gör du så f*n heller, vrålade morsan, du går ut och gör dina behov som alla andra djur i det här huset!"
Nämen kul att börja dagen med att gå ut i duggregn och en bister kaffesmak i munnen.
"Du kan väl åtminstone snöra ihop en krämig äggröra och två rostade mackor medan jag är ute?" hojtade jag mot köket.
"Det kan du glömma, det bli torrfoder i vatten eller inget alls" kom det kort från köket.
"PMS?" Undrade jag varpå jag duckade för en bok som kom flygande, japp definitivt PMS.

Själv har jag aldrig de hormonella bekymren, vårt marsvin Summer däremot är inte att leka med när hon har PMS. Hon attacker ens nos vilket gör att vi hundar hyser en djup respekt och tar omvägar när vi ser henne komma vaggandes efter golvet.
På tal om respekt, vi hade en hamster i familjen som hette Döden, ja eller Athena.
"Hamstern är ett fantastiskt husdjur med härliga personligheter" läste morsan högt när diskussionerna gick om familjen skulle utökas med en till gnagare.
Hon var 5 cm lång och högg för att döda alla som kom i hennes väg. För att hålla det lilla charmtrollet krävdes handskar och stort mod.
Det kan man kalla härlig personlighet va?
Trots allt blod som flödade under de åren var hon en högt älskad familjemedlem, speciellt hos ungen som under två års tid konstant gick med omplåstrade fingrar, och övertygelsen om att kärlek var vad den lilla mördarmusen behövde.
Ett kok stryk ansåg jag, men som vanligt var det ingen som lyssnade på mig!
Ja förutom när barnen fick besök av lekkamrater och jag såg dem djupt i ögonen och allvarligt frågade "Vill du träffa Döden? Hon bor i vårt vardagsrum.. "
Då blev det alltid ett himla liv på både ungarna och de vuxna.
Nej det är ett himla daltande med dagens barn, det är något jag borde skriva ett inlägg om. Barnuppfostran alá Belén, fast då lär det väl bli ett himla rabalder om mina metoder. Typ en kudde över ansiktet vid nattning osv.

Ha det så gott vänner, så ses snart här inne igen.

Puss puss // Er Queen Belén 
 
Ps: Ni vet väl att jag även sprider min kungliga glans inne på Instagram?@queenbelenofsweden 

3 kommentarer

Historienomalf

Hysteriskt roligt :D /Alf och Theo www.echosierra.se

Irra och Tilia

Tack för en förstörd sovmorgon….matte skrattade så hon ramlade ur sängen och vi vaknade av oljudet klockan 06.15…

Ida

Ja du, de där små vidriga hamstrarna – varför envisas människorna med att kalla dem för gulliga? Själv anser jag att de borde fungera som levande föda åt oss helt fantastiska hundar. Men matte skulle bli grymt besviken på mig om jag åt hennes lilla ”älskling” så jag avstår,..
Matte får dock ofta frågan att ”hur törs du låta Ida stå nos mot nos med hamstern – är du inte rädd att Ida biter?” Matte kommentar brukar istället vara att det är nog större risk att hamstern biter mig, och inte tvärt om… Så man förstår ju vilket äckligt litet rovdjur det är som sitter fängslad i buren…

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de kan publiceras